Populära appar till din Android

Först klarar vi ut att Android är ett operativsystem för mobiltelefoner och surfplattor från tillverkare som Samsung, LG, Nokia, Huawei med flera. En intressant iakttagelse är att det för första gången har laddats det ner fler appar till Androidenheter än till Apples iOS-enheter.

Efter flera år då smarta telefoner med Android som operativsystem ansågs mest som leksaker, och visst var det mycket underhållning och spel på dessa telefoner, så har nu trenden vänt. I början av året var det Bank ID som blev störst. Tillsammans med Swish blev de nedladdningsetta i januari. Facebook ligger också högt på listan.

Mest nedladdat från Google Play är Messenger som tillsammans med Facebook gör det möjligt att chatta och skicka privata meddelanden. Google Earth ligger också högt på popularitetslistan, ett kartprogram som är mycket exakt. Sedan kommer Skype och Line som är appar för gratis telefonsamtal över internet. Ett skäl till dess popularitet är att vi är ett resande folk som rör oss i hela världen. Gratis internet går att finna lite varstans där telefonkostnaderna är höga om vi vill ringa hem till Sverige.

Högt på listan av populära appar finner man även Run Keeper, en app för den som löptränar eller går långa promenader. En GPS-funktion håller reda på var du varit.