Köpa ny dator

Tekniken utvecklas hela tiden. Datorerna som fanns för tio år sedan skulle nog inte kunna hantera vår nya internethastighet. De skulle inte kunna spela de modernaste spelen heller. Därför är det bra att uppdatera sin dator med jämna mellanrum så man faktiskt kan ta del av allt det fantastiska som tekniken erbjuder. Har har du några bra saker att tänka på när du ger dig ut i datordjungeln

Vad ska den användas till?

Datorer har olika ändamål för olika personer. Vissa vill bara kolla mejlen och läsa Aftonbladet medan andra spelar i stora turneringar över nätet. Någon annan gillar att streama filmer och lyssna på musik.

Tänk ut vad du använder din dator till. Det kommer att hjälpa försäljaren att hitta en som är bäst lämpad. Gillar man musik så är säkert ljudet en faktor. Då ska man ha ett bra ljudsystem till datorn och gärna ett bra headset så man kan lyssna på musik även när resten av huset sover.

Spelar man mycket vill man ha ett bra grafikkort så man inte behöver ställa in spelet på sämre kvalité för att slippa lagg. Nätverkskortet behöver också vara av lite bättre kvalité för att klara av högre internethastigheter. Står datorn på flera dagar i sträck vill man ha bra med RAM-minne och riktigt bra fläktar som kyler ner datorn och hindrar den från att överhettas.

Skydda dig

Nästan alla datorer är uppkopplade till nätet och det betyder att man måste skydda datorn från virus och intrång. Det gör man bäst med ett antivirusprogram. Du kan också använda gratisversioner och gratisprogram som tillägg men man behöver alltid ett virusskydd som kan söka igenom datorn och förstöra skadliga filer. Gratisprogrammen kan vara bra för att utföra saker som virusprogrammen inte kan, såsom Malware Bytes som tar bort malware, alltså skadlig data.