Fixa hemmakontoret

Oavsett om man arbetar hemifrån eller inte är det bra att ha ett kontor man kan sköta både det ena och det andra från när man är hemma. Här följer några användbara tips på hur man sätter upp ett bra hemmakontor.

Bra arbetsbelysning

Om det är något man verkligen ska se till att få till rätt så är det belysningen. Ju mer tid man spenderar i kontoret desto viktigare blir det att man gör detta rätt, men som tur är behöver det inte alls vara speciellt svårt. En riktbar skrivbordslampa kan lösa det mesta, men se till att skärmen verkligen täcker ljuskällans sidor så att lampan inte bländar. Detta kommer även minska mängden reflektion man får på datorskärmen.

Kontorsmaterial

Ett bra utrustat kontor kan spara en hel del tid. Se därför till att ha alla de nödvändiga ting ett kontor verkligen behöver:

  • Hålslagare
  • Häftapparat
  • Förvaringspärmar
  • Anteckningsblock
  • Post-its

Om glöm absolut inte att skaffa en bra uppsättning pennor. Detta bör inkludera blyerts-, bläck- och tuschpennor. Bäst är att köpa dessa från en specialistbutik för att garantera att man får kvalitet.

Förvaringsmöjligheter

I ett kontor måste man ha goda möjligheter till snabb och enkel förvaring, annars kommer arbetsplatsen inom kort bli en enda röra. Tänk på vad som kommer att användas oftast och fixa så att dessa alltid finns inom räckhåll. Om man måste kliva upp och gå iväg för att hämta saker och ting kommer man förr eller senare bara lämna dem på bordet.

Personlig touch

Bara för att man designar ett kontor betyder inte att det måste efterlikna en steril arbetsplats. Hemmakontoret är fortfarande något man har i hemmet och det finns inget fel med att sätta en lite mer personlig touch på det hela. Tänk dock på att det inte ska vara distraherande eller på något sätt hindra en från att göra det man ska göra där.