Det moderna hemmakontoret

Idag så sitter fler och fler och arbetar hemifrån. Inte bara för den pandemi som pågår utan även utan detta elände så finns det en hel del som arbetar från sitt moderna hemmakontor. Tack vare nätet så är vi ständigt uppkopplade och många arbetsplatser låter sina anställda välja om det vill arbeta från sitt hem eller på plats på ett kontor.

Oavsett var man sitter så har man vissa behov för att kunna utföra sitt arbete. Det kan se lite olika ut beroende på vilket yrke man har. Men en Internetuppkoppling är något som alla kräver. För att kunna kommunicera med kunder och andra arbetskamrater så är detta en nödvändighet. Andra kanske är i behov av skrivare för att kunna skriva ut dokument i olika former. Se till att ni har bläckpatroner och toner i reserv om det skulle ta slut. Detta går med fördel att beställa online. Kolla upp med det företag som du arbetar på om de kan skicka fakturan på beställda patroner och toner till företaget.

Det är också viktigt med ergonomin när du arbetar hemifrån. Visst kan du sitta i en soffa eller vid köksbordet. Men efter ett tag så kommer du att känna av det. Se till att du har en bra hörna där du kan sitta på en ergonomisk arbetsstol och ett riktigt skrivbord. Gärna höj- och sänkbart så du kan variera din arbetsställning. Se också till att skapa rutiner lik som det är på den vanliga arbetsplatsen. Börja en viss tid, fikarast om ni har det och ta din lunch på utvald tid och arbeta till ett visst klockslag. Det kan va lätt att arbeta lite nu och då men rutiner och arbetstider är viktigt.