Det bästa för din telefon

Telefoner kostar väldigt mycket eftersom man kan göra så mycket med dem. De har den senaste teknologin och kan i princip hjälpa dig med det mesta här i livet. Då är det väl inte så kosta att skaffa det bästa till sin telefon?

Skydda utsidan

En telefon behöver skyddas för att hålla i flera år framöver. Du behöver ett skärmskydd som hindrar displayen från repor och smuts. De bästa skärmskydden utvecklades för militärt bruk och har en livslång garanti.

Du behöver också ha ett skydd runt själva telefonen. De snyggaste varianter är fodral som omfamnar hela telefonen. Som bonus kan du även förvara kort och kontanter i fodralet. Vill man hellre separera telefon och kreditkort, kan man köpa ett enkelt skal. Skalet skyddar telefonen från hårda stötar och fall. Det hindrar också att baksidan blir repig.

Respektera batteriet

En telefon ska fulladdas innan den startas för första gången. Därefter är det många som laddar telefonen varje kväll för att vara säker på att man har tillräckligt med batteri under nästa dag. För att batteriet ska hålla den livslängd som sägs vid köp, ska man inte ladda hela tiden. Mobiler klarar numera av att snabbladdas, men då och då ska man låta telefonens batteri ta slut. Ladda sedan upp det igen och fortsätt som vanligt. Gör denna rutin en gång i månaden för att hålla batteriet i trim.

Förutom det ska man inte förvara telefonen för varmt. Ett varm batteri får sämre kapacitet. Ladda inte telefonen i ett tjock fodral, plocka ut telefonen ur fodralet vid laddning. Nedan hittar några ytterligare råd för längre livslängd efter varje laddning.

Allmän hantering:

  • Sänk ljusstyrkan för längre livslängd
  • Stäng av datatrafik när du vet att du inte behöver den
  • Stäng av Bluetooth och GPS när de inte används
  • Automatlåset ska vara inställt på bara några sekunder
  • Lämna inte telefonen på varma platser