Den portabla skrivaren

Tänk dig att plocka med dig skrivaren i fickan och ställa fram den på festen för att kunna skriva ut de ögonblicksbilder ni nyss tagit. Eller att ta med din till replokalen och ta kort på bandet som sedan alla direkt kan ta del av. Känns lite krångligt kanske, men den portabla skrivaren i fick format har kommit.

Det är knappt man tror att det är sant, men det teknologin rusar fram och de första portabla små skrivarna finns på marknaden sedan ett tag. Det finns lite olika varianter av skrivare men gemensamt är att de är små och går att plocka med sig i fickan.

Canon Compact Printer Selphy Cp1200, är en liten skrivare, som skriver ut bilder med förstklassig kvalitet via Wi-Fi. Du köper paket med utskrifter, vilket innebär att du får ett antal ark exempelvis 36 stycken, med färg som räcker till utskrifter på dessa.

Polaroid ZIP Mobile Printer är en helt annan typ av bärbar skrivare. Den är storleksmässigt som en smartphone och du kan göra utskrifter via en app, Bluetooth eller via NFC teknik. Utskrifterna sker helt utan bläck, då pappret har allt redan inbäddat i materialet och färgerna träder fram när värme appliceras, som trolleri.

Den spektakulärt mest ögonbrynshöjande skrivaren i bärbart format, torde för närvarande vara ZUtA Pocket Printer, som skriver ut från din mobil på papper i alla storlekar. Du placerar helt enkelt den lilla skrivaren på pappret och sedan matar den ut rad efter rad med svart text.