Bra tillbehör till datorn

För bästa möjliga datorupplevelse är det inte bara viktigt att ha en bra dator, det är också viktigt med bra tillbehör till datorn. Här nedan följer några tips på lite olika tillbehör som kan vara värt att skaffa till sin dator.

Extra lagring

Den som har mycket bilder, filmer eller andra filer som tar mycket plats vet att hårddisken ganska snabbt blir full och av den anledningen kan det vara bra att ha lite extra lagringsutrymme till hands i form av en extra hårddisk. För under 1 000 kronor går det att hitta en extern hårddisk på 3 TB, vilket motsvarar ett antal normalstora hårddiskar.

Bra ljud

Gillar man att lyssna på musik via datorn, något som nästan alla gör nuförtiden, är det viktigt att ha bra ljudkomponenter för detta ändamål. Ett bra par hörlurar är näst intill en nödvändighet. Ett tips är att satsa på hörlurar som inte ligger i den allra billigaste prisklassen. Även om de kanske kostar några hundralappar så kommer man ändå tjäna på detta i längden eftersom man hela tiden slipper köpa nya, vilket ofta är fallet när man köper alltför billiga hörlurar.

Ett par högtalare kan också vara bra att ha, då de högtalare som finns i framför allt bärbara datorer varken är särskilt kraftfulla eller levererar bra ljudkvalitet.

Kablar och dylikt

Kablar är alltid bra att ha, framför allt om man kopplar in sin dator till andra enheter som till exempel stereo eller hemmabioanläggning. Ett bra tips är att satsa på kvalitetskablar eftersom detta garanterat kommer att göra att både bild och ljud i slutändan blir bättre.

Det kan även vara bra att ha extra kablar till hands när man är på resande fot och som samtidigt passar i vägguttagen på resmålet, vilket gäller bland annat USA Storbritannien, där det krävs särskilda adaptrar.