Bläck till skrivaren

För alla som använder sin skrivare frekvent blir den största kostnaden bläcket. Det lönar sig alltså att jämföra priserna noggrant eftersom det skiljer en hel mellan olika bolag. Priset beror även på vilken slags bläckpatron man väljer att köpa.

Original

Dessa bläckpatroner är tillverkade av samma företag som tillverkat skrivaren. De är dyrast men enligt vissa de bästa patronerna för skrivaren i längden. Som i bilindustrin har företag som säljare skrivare blivit tvungna att sänka sina priser och ta igen vinster på tillbehör, som bläckpatroner, istället.

Kopia/Kompatibla

Ett billigare alternativ är att köpa så kallade kompatibla patroner. Dessa är tillverkade för att passa de olika skrivarmodellerna som finns på marknaden men då det inte är original blir priset billigare. Det är sådana här modeller som billiga patronsidor säljer och de fungerar bra. Bläcket är fortfarande utformat för att passa din skrivarmodell så man behöver inte vara orolig för konstiga utskrifter. Det är också miljövänligare eftersom man får möjligheten att skicka tillbaka sina tomma patroner till företaget som sålde dem. På så sätt kan de återanvända dem och sälja igen till en ny kund.

Budget

På senare år har även budgetpatroner lanserats. Dessa är de billigaste på marknaden men ska enbart användas till enklare utskrifter med fokus på text. Det är framförallt när bilder skrivs ut som man kan se skillnaden på detta bläck mot annat. Bläcket är billigare framställt och kanske inte gjort speciellt till ditt märke.

En annan budget form är ta in dem till en butik som fyller på timma bläckpatroner. Dessa kan även ta sig an lasertoner och liknande.