Anlita andra företag

Som företagsledare så är det många bollar som ska hållas i luften samtidigt och det gäller att få allt att fungera så smidigt som möjligt. Det man ska komma ihåg är att man behöver faktiskt inte sköta alla bitar i företaget själv. Man kan med fördel ta in andra företag som avlastning på de bitar du behöver plocka bort för att själv kunna ägna dig åt de områden där du behövs.

Din tid är värdefull och personal och kunder behöver kunna nå även dig. Det är absolut inte en ultimat situation att stänga i sig på sitt kontor hela dagarna för att hinna ikapp med allt regelverk och pappersarbete som hopar sig. Det gäller att välja sina tillfällen och de uppgifter man själv vill sköta för att hålla företaget igång. Genom att till exempel anlita en revisor som sköter den viktiga delen av pappersarbetet åt dig så kan du kontera de papper som kommer och sedan lämna allt vidare. Du kan fokusera på andra bitar men ändå ha stenkoll på vad som kommer in och samtidigt minskar du risken att missa in- eller utbetalningar, momsredovisning och annan viktig pappershantering.

Detsamma gäller service och skötsel av maskiner, fastigheten, hjälp med nyanställning av personal och marknadsföring. Har ni ingen egen position för detta inom företaget som exempelvis vaktmästare eller pr-ansvarig så låt andra sköta det.  Det finns det många andra företag som är bra på just dessa områden och du kan fokusera på företagets tillväxt och lönsamhet istället.